DSC_0233
Vlad Capusan, cel mai tanar membru al echipei. La cei 23 de ani ai sai este deja instructor de alpinism cu atestat obtinut de la Federatia Romana de Alpinism si Escalada, dupa un curs intens de 3 ani. Vlad este din Cluj Napoca si este cel care a infiintat Clubul Extreme Explorer – un proiect prin care se promoveaza performanta alpina la nivel national si international. De asemenea acesta este membrul fondator ai Centralei de Escalada – cel mai nou panou de catarat din Cluj, amplasat pe str. Horea nr.8. Ii place sa spuna ca Centrala de escalada este acel Climbing Meeting Point din Cluj, fiind o locatie unde te cateri, iti faci prieteni, bei un ceai si impartasesti cu alti pasionati ai muntelui experientele personale.
Vlad a finalizat studiile “Universitatii de Arte si Design” din Cluj ca artist plastic si momentan este unul dintre cei mai buni instructori de alpinism din oras. Asadar, cine viseaza de mult timp sa fie initiat in acest domeniu sau isi doreste sa invete mai mult, poate apela cu incredere la Vlad Capusan.
Experienta lui in alpinism este deja foarte vasta deoarece are la activ expeditii realizate in muntii Tatra, Alpi, Caucaz, Pirinei, muntii Scandinaviei, iar recent a adaugat pe lista lui personala si varfuri din Himalaya, Nepal. In 2008, la doar 18 ani, impreuna cu un alt alpinist experimentat a reusit sa escaladeze peretele nordic al varfului Matterhorn, care este renumit prin dificultatea sa crescuta.
Dupa o prima discutie cu Vlad, pe care de altfel il stiam din vedere de la panoul de catarat, am descoperit o fire pe cat de puternica, plina de pasiune pentru munte, pe atat de modesta in raport cu experienta pe care o are la anii sai. Ceea ce este fascinant in general la oamenii care cuceresc muntii este spiritul lor de neinvins si puterea continua de autodepasire. Dupa expeditii nenumarate in care ei se confrunta efectiv cu natura in plina dezlantuire cat si cu propriile temeri, este de inteles de ce problemele cotidiene tipic orasenesti sau lumesti nu mai reprezinta un impediment real in calea drumului lor.