Mnt.Fagaras-Romania-41

Motto:

“Hard work, there are no shortcuts…”
M-am nascut la 4 iulie 1974 la Sibiu, la poalele muntilor Fagaras.
Practic alpinismul din 1994 iar din 2009 am obtinut calificarea de ghid montan, pasiunea pentru munte devenind astfel un stil de viata.
Fiecare sfirsit de saptamina sau vacanta aduce un iz de libertate, as fi in stare sa merg pe munte si numai pentru o jumatate de ora, astfel ca n-as putea sa stabilesc o ierarhie intre ascensiuni sau expeditii, fiecare experienta are ceva unic.
Am fost in Caucaz in 2002 si 2003, Alpi in fiecare an din 2004 pana in 2011, Anzi 2005, Pamir 2006 si Himalaya 2012.
Am deschis rute noi de alpinism si am parcurs in premiera trasee de ski-alpinism.
In Fagaras am traversat pe timp de iarna creasta principala si clasicele muchii nordice precum muchia Saratii, Balea, Buteanu, Laita, Vistea, Podragu, Albota si m-am catarat pe cascade de gheata (Negoiu/ Balea).
In Retezat am facut ascensiuni iarna in Bucura- trasee in peretele nordic, Judele si peretele nord-estic din Creasta Stinisoara.
In Cheile Turzii am urcat cateva din cele mai grele rute de alpinism (Madona Neagra 6A, Qvo Vadis 6A, Vigh Tibi 5B, Chipches 5B, Turnul Ascutit 5A) atat vara cat si iarna.
Am participat la 15 maratoane montane(42km si peste 2000m dif nivel) si 2 ultramaratoane (Bucegi si Fagaras).
In alpinism incerc sa rafinez cit mai mult din experientele traite prin prisma eticii, stilul alpin mi se pare cel mai aproape de ideal, si de departe cel mai greu. Pentru orice activitate outdoor experienta in sine e cea care te modeleaza si transforma.
Pentru mine a fi in natura inseamna nu doar pasiunea de a ma bucura de frumos dar mai ales responsabilitatea de a proteja acest minunat dar. Din 2012 am pus bazele unei aliante de ONG-uri si asociatii care au ca si scop protectia naturii, Alianta pentru Diversitatea Naturii, al carui coordonator sunt.
Din 2009 am inceput un proiect amplu de studiu si monitorizare al activitatii avalanselor in Carpatii Romaniei, in special in muntii Fagaras, proiect ce s-a concretizat printr-un site care centralizeaza informatii despre conditiile de zapada si activitatea avalanselor. Toate aceste informatii sunt disponibile pentru studiu si informare.
De asemenea sunt membru voluntar in Serviciul Public Salvamont Sibiu.
Bucuria mea cea mai mare e sa vad cum oamenii descopera si exploreaza muntele cu pasiune si responsabilitate. Incerc sa impartasesc celor impreuna cu care ies in natura aceleasi valori si cunostinte care ma ghideaza in ascensiunile mele…